درحال برگزاری
13 هنرجو در دوره

کلاس آنلاین ساز فلوت مدرس پروا الفتی

آشنایی با ساز فلوت

سازهای بادی اولین سازهایی هستند که بشر اختراع کرده است. این سازها در فرهنگ‌های مختلف رشد کرده و به شکل سازهای امروزی درآمده‌اند. یکی از این سازها فلوت است.

سازهای بادی در موسیقی کلاسیک به دو دسته بادی برنجی و چوبی تقسیم می‌شوند که فلوت جزء در دسته بادی چوبی قرار می‌گیرد. البته این نام گذاری نه بعلت جنس ساز که به واسطه نحوه به صدا درآمدن آن است. وگرنه ساز فلوت هم امروزه از فلز و گاه حتی از طلا ساخته می‌شود.

جنس و حالت صدای فلوت

وسعت صدای فلوت حدود سه اکتاو و بیشتر شامل نت‌های زیر است. بطور کلی می‌توان گفت صدای این ساز نرم، با احساس و مخملی است. در نت‌های زیرتر صدای ساز درخشان تر و نافذتر می‌شود.

از نظر تکنیکی این ساز توانایی اجرای بسیار سریع نت‌ها را دارد و به عنوان دومین ساز چابک بعد از فلوت پیکولو قرار می‌گیرد.

مراحل آموزش فلوت

در آموزش سازهای بادی علاوه بر مهارت‌های دست ها، مهارت‌های دیگری مانند نفس کشیدن نیز بسیار مهم است. در واقع بخش‌های بیشتری از بدن نوازنده باید در هماهنگی با یکدیگر باشند. آموزش این ساز را می‌توان به دو مرحله زیر تقسیم کرد:

1- سطح اول. که در آن هنرجو با آشنایی با ساز، نفس‌گیری و نحوه ارتباط صحیح بدن با ساز و تولید صدا شروع می‌کند. پس از آشنایی مقدماتی با تئوری موسیقی هنرجو اتودها و قطعات ساده را با مترونوم می‌نوازند.

این سطح یک مرحله جذاب در انتهای خود دارد که دو نوازی فلوت است. فراموش نکنیم که موسیقی در شکل گروهی‌اش بسیار زیبا و جذاب است.

2- سطح دوم. در این سطح هنرجو نت‌های بیشتری از ساز را فرا می‌گیرد و با مفاهیم و اصطلاحات موسیقایی بیشتری آشنا می‌شود. همچنین گام‌های ماژور و مینور و اتودهای بیشتری در این مرحله تدریس می‌شوند.

بخش جذاب این مرحله هم یادگیری نواختن به همراه پلی بک به منظور آشنایی با کوک صحیح ساز است.

سطح اول

آشنایی با ساز

هنرجو در ابتدای کار با ساختمان ساز آشنا شده، اسامی کلیدهای مختلف را فرا می‌گیرد، نحوه سرهم کردن ساز را یاد می‌گیرد. از آنجایی که سازهای بادی مستقیما با دهان در ارتباط‌اند نظافت و نگهداری از ساز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نفس گیری صحیح

نحوه تنفس صحیح برای نوازنده ساز بادی از هر موضوعی مهم‌تر است. در این مرحله با ارائه تمریناتی که برای تنفس طراحی شده، تنفس صحیح دیافراگمی و نحوه بازکردن گلو را فرا می‌گیرد.

نحوه‌ی صحیح در دست گرفتن ساز و ایستادن

برای اینکه از آسیب‌های احتمالی به دست و شانه و گردن جلوگری کنیم از ابتدای یادگیری باید طریقه‌ی ایستادن صحیح آموزش داده شود.

تولید کردن صدا

تولید کردن اولین صدا و پیدا کردن فرم صحیح لب‌ها هنگام نواختن همراه سر ساز و در ادامه با کل ساز در این محله آموخته می‌شود.

آشنایی با نت‌های موسیقی

برای درک کردن و نواختن اصوات نیاز به یادگیری نت‌های موسیقی داریم. برای این کار در ابتدا به یادگیری خطوط حامل و کلید سل می‌پردازیم.

آشنایی با ریتم

هنرجو برای درک مفهوم زمان در موسیقی با مبحث ریتم آشنا می‌شود.

نواختن اتودهای سطح ساده

به منظور تمرین نت‌ها و تولید کردن صدای شفاف و تکنیک انگشت‌ها تمرینات روزانه با عنوان اتود برای هنرجویان مبتدی در نظر گرفته شده است.

استفاده از مترونوم

به منظور جلوگیری از خطا و درک بهتر و تداوم در تمرین صحیح استفاده از مترونوم برای هر نوازنده‌ی مبتدی الزامی است.

آشنایی با اکتاو اول

در سطح اول تقریبا یک اکتاو از ساز فلوت را که اولین محدوده‌ی صوتی این ساز می‌شود را با هم یاد می‌گیریم.

آشنایی اولیه با آرتیکلاسیون یا نحوه‌ی اجرای هر نت

در ساز فلوت با تکنیک‌های مختلفی که اکثر آن‌ها به زبان زدن درست مربوط می‌شوند می‌توانیم نت‌ها را با حالات یا بیان مختلفی اجرا می‌کنیم که به آن آرتیکلاسیون می‌گویند.

نواختن قطعه‌های ساده و کوتاه

هر آنچه را که در سطح اول تمرین کرده‌ایم و یاد گرفته‌ایم با تمرین صحیح قطعه‌های موسیقی به مرحله‌ی اجرا می‌گذاریم.

دو نوازی

شروع نواختن قطعات ساده برای دو نوازنده‌ی فلوت. زمان تقریبی برای یادگیری این سطح حدودا 20 ساعت کلاس و 240 ساعت تمرین می‌باشد

سطح دوم

اکتاو دوم

یادگیری دومین محدوده‌ی صوتی که اکتاو دوم آن می‌باشد تا پایان این سطح میسر می‌شود.

ریتم‌های ترکیبی

آشنایی با ریتم‌های ترکیبی که از ترکیب ریتم‌های ساده به‌وجود می‌آیند.

گام‌های ماژور و مینور

آشنایی با حداقل چهار گام ماژور و دو گام مینور و تمرینات آن‌ها با آرتیکلاسیون‌های متفاوت.

داینامیک

آشنایی با علایم ابتدایی داینامیک که به معنی شدت صدای هر نت یا یک عبارت در موسیقی می‌باشد.

اصطلاحات موسیقی

به منظور درک دقیق‌تر از تمپوی هر قطعه نیاز داریم تا اصطلاحاتی را که برای توصیف تمپوی هر قطعه استفاده می‌شود را بشناسیم.

تمرینات انگشت

تمرینات متنوع در گام‌ها و فواصل مختلف برای تقویت انگشت‌ها و تمرینات برای پرش نت‌ها از اکتاوی به اکتاو دیگر برای تقویت تکنیک‌های نفس‌گیری و عظلات شکم.

نواختن به همراه پلی بک و آشنایی با کوک صحیح

به منظور تقویت مهارت‌های شنیداری و توان بدنی هنرجو بر روی قطعاتی به همراه پلی بک کار می‌شود. زمان تقریبی برای یادگیری این سطح حدودا 20 ساعت کلاس و 240 ساعت تمرین می‌باشد

و همچنین بدانید

تاریخچه مختصر فلوت

ساز فلوت در موسیقی غربی تاریخی دیرینه دارد. در قدیمی‌ترین قطعات نوشته شده که از قرون وسطی به جا مانده نام فلوت دیده می‌شود. نوع ابتدایی این ساز بدون کلید بوده و با پیشرفت‌های تدریجی سرانجام در قرن نوزدهم میلادی سازنده‌ای به نام بوهم به این ساز کلیدهایی اضافه کرد. فلوت کلید‌دار امروزی فلوت بوهم نیز نامیده می‌شود. امروزه فلوت جزء اصلی‌ترین سازهای انواع ارکسترهای غربی است.

آثار شاخص ساخته شده برای قلوت

در طول 400 سال گذشته آهنگسازان بسیاری برای فلوت آهنگ‌های زیبا و شاخصی نوشته‌اند. شنیدن این آثار به هنرجو انگیزه تمرین و رسیدن به مراحل پیشرفته را می‌دهد. همچنین گوش او را با موسیقی پیشرفته کلاسیک غربی آشنا می‌کند. برخی از معروفترین آثار ساخته شده برای فلوت عبارتند از:
  • سونات در سی مینور اثر یوهان سباستین باخ
  • فلوت سحر آمیز اثر ولفگانگ آمادئوس موتزارت
  • بعد از ظهر یک رب النوع اثر کلود دبوسی
  • دوئت پیانو و فلوت مرغ سیاه اثر الیویه مسیان

فرم درخواست مشاوره رایگان

    آنلاین

    • تعداد جلسات: 4 جلسه ماهانه
    • نحوه پرداخت: اشتراک ماهیانه
    • مدرس: پروا الفتی
    • نحوه دسترسی به دوره: کلاس از طریق وب بصورت زنده با مدرس.

    پاک کردن

    دیدگاهها

    هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

    اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کلاس آنلاین ساز فلوت مدرس پروا الفتی”

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.